Хората които псуват, лягат късно и са разхвърляни са по-интелигентни

Учени са установили с проучване, че късното лягане е много характерно за талантливите хора. Стандартната личност с типаж „сова“, всъщност е по-интелигентна от рано лягащите си.

Според изследване на университета в Минесота, ако в дома и офиса цари пълен хаос, това не показва само че човек е разхвърлян. Безпорядъкът на бюрото всъщност ознава, че мозъкът му се концентрира върху най-съществените неща. Когато се фокусираме върху дреболии и незначителни неща, се оказва, че ни липсва нещо важно което да следваме неотлъчно.

Освен това, психолозите са установили, че  човек е по-креативен в разхвърляна среда. В безредната обстановка лесно се зараждат нови идеи и се стимулира нестандартното мислене.

Друг атрактивен експеримент на американски учени показва, че умните хора псуват повече. Сред група хора, които трябвало да изброят максимален брой нецензурни думи, за най-много се сетили тези с по-висок коефициент на интелигентност. Също това издава високи ораторски заложби. Циниците си служат с добре подбрани думи в дадената ситуация и знаят точно кога да замълчат.