Светофари ще регулират движението по пътя към София

Пернишки депутат Станислав Владимиров накара властта да облекчи трафика между Перник и София.

Светофари да управляват движението по първокласния път между столичния кв. Княжево и пътен възел „Даскалово“ предвижда проект за рехабилитация на участъка с обща дължина 10,685 км. Това обеща на пернишкия депутат Станислав Владимиров – Станката строителният министър Николай Нанков от трибуната на Народното събрание,  в отговор на парламентарно питане.

Stanislav-VladimirovПредвижда се също въвеждане и на пътни знаци с променливо съдържание, което позволява режимът на работа на пътя да се съобразява с конкретния трафик и пътни условия и възникнали извънредни обстоятелства. Ще се монтират отделно и пешеходни светофари, които ще се ползват от тях само при подадена заявка. След остойностяване на предвидените работи проектът може да се предвиди за изпълнение от АПИ за 2018 и 2019 г.”, уточни регионалният министър и добави, че в програмата на пътното ведомство за настоящата година не се предвижда отсечката да се реконструира на 4 лентов път.

Старият път към Перник и Кулата, минаващ през прохода е един от най-натоварените в страната. В почивни дни и преди празници се образуват километрични задръствания.