Ученици от ПМГ в Перник събират пари за лечение на тежко болни деца

За четвърта поредна година ученици от Природо-математическата гимназия /ПМГ/ в Перник събират средства за лечение на тежко болни деца. Следващият понеделник, 18 декември, от 19 часа в театъра „Боян Дановски“ ще се състои благотворителният концерт „Коледна магия“, организиран от два класа, обединени от добротворната кауза.

Ева Павлова, Маргарита Василовска и Полина Савова, които са част от организаторите на събитието, разказаха за него в студиото на телевизия BIT.

Няма по-хубаво от това да видиш щастлива усмивка на лицето на дете и това ни мотивира да не спираме, каза Ева Павлова. И допълни: Изключително радостни сме, че има ефект от това, което правим. От другата страна стои успехът на благотворителната кауза в предишните три години.

Тази година събраните средства ще бъдат в подкрепа на 9-годишния Явор, който е с детска церебрална парализа и други съпътстващи заболявания. Искаме да върнем усмивката на лицето му, изразиха надеждата си трите момичета. Момчето има нужда от рехабилитации, които финансово са непосилни за семейството му. Парите от концерта ще отидат в банковата сметка на Явор, за да може да продължи лечението му.

Каузата на двата класа в ПМГ ще бъде продължена от 11 „б“ клас, надеждите за който са да предаде традицията на следващия клас и така верижката на доброто да не спира.

Тази година организиторите на концерта са се постарали да подготвят динамична и интересна програма, много по-различна от предишните години. На сцената ще има от фолклорни танци до хип-хоп и много песни.

Входът е 5 лв. – така всички ще могат да се включат в коледната магия.

Ще бъде организиран и благотворителен базар, в който ще участва и момчето, на което учениците помогнаха миналата година. Това е Мони, който ще се включи с изработени от него гривнички.

Мони, който е имал тумор в мозъка, се възстановява от успешна операция в Германия. „Коледната магия“ на учениците от ПМГ събра част от необходимите средства за нея.

Първата година благотворителната изява помогна на децата с увреждания от Дневния дом „Добро сърце“, а миналата, 2016-та, събраните средства отидоха в помощ на две деца с церебрална парализа, припомниха момичетата. И допълниха: Благодарни сме на хората от Перник, които са съпричастни с каузата ни. Предимно млади хора се включват в благотворителните изяви.

Момичетата призоваха хората да бъдат обединени, да не се делят на болни и здрави, да приемат различието у другите. Да бъдем човеци, защото всеки има нужда от помощ, апелираха те.