5 пъти за 2 месеца спира парното в Перник

Пет пъти за два месеца спира парното в Перник. Снощи за пореден път мрежата аварира и народът надяна ръкавици и ушанки, тракайки зъби от студ. Абонатите обаче си плащат пълни месеци за топло, сметките им така и не са актуализирани.

Ръководството на ТЕЦ-а определи аварията по топлопреносната мрежа като крупна и призова перничани да сигнализират ако видят някъде масивен теч на вода. Такъв обаче не се яви.

От вчера следобед до днес по обяд специалисти от ТЕЦ-а издирваха теча. Откриха го в района между ОДК и ресторант „Секвоя“. Тръба избила под земята и водата пълнила старите минни галерии под Перник. Затова било толкова трудно да се намери. Екипите започват работа като се оттече водата.

В същото време училищата в града доказаха, че в Перник расте железно поколение. Учениците си караха пълни часове с якета. Някъде часовете бяха намалени с по десетина минути.

Бeз oтoплeниe засега ocтaвaт cгpaдaтa нa Oбщинa Πepниĸ, дeтcĸaтa гpaдинa „Poдoлюбчe“ в пapĸа, чacт oт yлицa „Бpeгaлницa“ и paйoнa oĸoлo Mиннaта диpeĸция.