Новата лудост: Закриват селата с под 20 жители, местят ги в града

Поредна лудост е обхванала така наречената избрана да управлява коалиция, която много обича да се хвали как мисли за България и българите. Наш източник ни информира, че в момента се подготвя нов законопроект в който всички жители на села с 20 човека в тях, ще бъдат изселвани към градовете, а селата ще бъдат закривани, пише xaknews.blogspot.bg. Превантивните мерки се налагали заради факта, че се харчели страшно много пари за поддържане на цялостна инфраструктура и се правели страшно много разходи от държавния бюджет за хора, които с нищо не допринасяли за държавата.

Според депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти, в селата живеели предимно пенсионери и те нямали да имат нищо против да се преместят в големия град, където ще им бъдат предоставени жилища без наем и ще имат възможност да са по близо до лични лекари, спешна помощ и всичко в съвремения свят.

Тези села дори с до петдесет жители отдавна са в тежест на бюджета, са коментирали от групата народни представители на патриотичния фронт, но никой не смеел да се реши на крайната мярка. Според тях така ще се реши и проблемът с битовата престъпност в малките населени места, защото ще има повече средства в бюджета за селата с по 100 човека примерно, а пенсионерите в града ще имат възможност да получават адекватно внимание от МВР, ако някой посегне на тях или собствеността им.

Ако това е вярно, област Перник ще опустее. В селата в Брезнишко, Трънско и Земенско жителите отдавна се броят на пръсти. Беловласите им обитатели са по 11, 15, 20 или 30 човека. Не е ясно обаче откъде депутатите са толкова сигурни, че старите хора „умират“ от мерак да се преместят в големия град. Практиката досега сочи, че пенсионерите, които цял живот са живели в къщи на село и които според силите си не се отказват от досега със земята, дават мило и драго да се върнат у дома. Не току така в Граовско е жива поговорката „Домке ле, никъде те нема!“.