Перничани са бесни: Цяла зима сме без парно!

Цяла зима сме без парно, бесни са перничани срещу неспособността на ТЕЦ-а да осигури топлото в домовете на 20 000 абонати. Откакто е започнал студеният сезон, централата все е в аварии. Защо? Никой не дава отговор. Кога е било такова чудо да замръзнат въглищата?!, гневят се премръзналите граждани. И се питат: До некадърност ли опират проблемите в ТЕЦ-а, визирайки и вчерашния пожар, до кекаво ръководство ли, до безнаказаност ли, до своеволие, безконтролност, вятърничавост…. Никой не назовава истинската причина за неспирните аварии, а такава безспорно има. Но затова пък абонатите са с дълбоки джобове и си плащат като за пълни месеци с парно.

Днес радиаторите на много перничани са студени. Неофициално се говори, че некадърност е довела до единия от пожарите. Ако наистина е така, човек онемява.

Във фейсбук все ще се намери някой да надигне глас да призове студуващите страдалци да се вдигнат на бунт срещу безобразията на ТЕЦ-а, но и все се намират такива, които захлупят здраво капака на казана, та ни да се види, ни да се чуе какви страсти кипят вътре.

Ходим с шапки, палта и ръкавици, сякаш сме на Северния полюс, лютят се перничани и не спират да си задават въпроса: Докога ще продължават безобразията с парното и докога някой ще си играе с нервите ни?

Отговорът е простичък: До края на отоплителния сезон.