Поетичен маратон във втората „Тетрадка” на библиотеката

Цяло съзвездие от млади автори ще участва във второто издание на новата рубрика на пернишката библиотека „Тетрадката“на 15-ти март от 18 часа в Голямата читалня на РБ „Св. Минков”. След словесния „джем сешън“, който направиха Антония Атанасова, Иван Димитров и Константин Кучев в първата „Тетрадка“, този път гостуват автори, публикувани в „Зоната”- антология за съвременна българска поезия. Това са – Георги Гаврилов, Теодора Тотева, Христо Мухтанов, Росен Григоров, Наталия Иванова, Антонина Георгиева, Виолета Кунева. Импровизация на китара – Кирил Коев.

Авторите в антологията ще бъдат представени от поета и съставител на сборника – Валентин Дишев.
Много от подбраните имена имат национални литературни награди за дебютните си книги и са участници в множество литературни четения в страната. „Зоната -1” излиза като извънредно приложение на бр.40, година Х, на тримесечното списание за литература „Глоси”, чийто основател е Валентин Дишев. За корица е използван акварелът „Огледало -4” на художника Иван Гайдаров от град Казанлък.

Валентин Дишев е носител на Националната награда за поезия „Иван Николов” за 2017 година. Издател, визуален артист, преподавател по рефлексивна хуманитаристика и журналист, автор на няколко книги с поезия. Има три самостоятелни изложби с фотографии и картини, както и няколко участия в „общи изложби“.  Създател и собственик е на сайтовете Dictum и Кръстопът, които постепенно се превръщат в едни от влиятелните медии за съвременна българска литература.

Води свои предавания в БНР – Радио Благоевград. През 2013 г. за „Страници“ – седмично обзорно предаване за събитията в литературата и литературата като събитие – е удостоен с Националната награда „Христо Г. Данов“ за принос в националната книжовна култура в категория „Представяне на българската книга“.